• engsl-SI
  • Iskalec

Novice

Čestitamo dr. Nataši Kovačević, ki je postala inženirka leta 2021

Na Borzenu smo ponosni podpornik projekta Inženirke in inženirji bomo!, v okviru katerega je bila 11. januarja na slavnostnem izboru dr. Nataši Kovačević podeljen laskavi naziv inženirka leta 2021. Iskrene čestitke!

Izbor inženirke leta je del projekta Inženirke in inženirji bomo!, ki mlade z dogodki na gimnazijah in šolskih centrih že enajsto leto navdušuje za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost. Z izborom inženirke leta pa želiji pomagal dvigniti popularnost poklica med dekleti.

 »Vloga nas žensk se v inženirstvu zagotovo povečuje. Je pa delež žensk tu še vedno prenizek. Zato je prav, da se usmerja mlada dekleta v to in da se izkoristi ves njihov potencial. Sama se bom trudila navduševati mlada dekleta in fante za inženirstvo in naravoslovje,« je na podelitvi povedala zmagovalka.

Za letošnji naziv so bile poleg dr. Kovačević nominirane še Špela Jernejc iz podjetja Procesni Inženiring d.o.o.; Špela Jug iz Leka; Branka Kranvogl iz podjetja Cleangrad; Dijana Makivić Grilc iz GEN-I; Adina Mlivić iz BSH Hišni aparati; Lea Naglič iz podjetja Loftware (NiceLabel); Božidarka Radović, iz podjetja Better d.o.o; Judita Zupančič iz podjetja Krka; Tjaša Zupančič Hartner iz podjetja Varis Lendava d.o.o.

Več o samem projektu Inženirka leta in o sami podeltivi si lahko pogledate na povezavi.

Post a Comment