• engsl-SI
  • Iskalec

Novice

Razpisujemo natečaj za inovacije s področja trajnostne energetike

  • 15.4.2019 11:07:22

Posamezniki in podjetja v fazi razvoja inovacije, ki zagotavlja nadpovprečne izkoristke pri proizvodnji električne energije ali pri učinkoviti rabi energije, sedaj lahko sodelujejo na Borzenovem natečaju Inovacije trajnostne energetike. Nagradni sklad znaša 17.000 EUR, prijave pa so mogoče do 9. junija.

Posamezniki in podjetja v fazi razvoja inovacije, ki zagotavlja nadpovprečne izkoristke pri proizvodnji električne energije ali pri učinkoviti rabi energije, se lahko prijavijo na natečaj Inovacije trajnostne energetike. Ob tem je pomembno, da inovacija v času prijave še ni komercialno dostopna in da zagotavlja izkoristke, ki so nadpovprečni oziroma višji od trenutno dostopnih na trgu. Inovacije, ki so lahko izdelki ali storitve, lahko zajemajo katerikoli vidik proizvodnje, pretvorbe, prenosa oziroma transporta, porabe ali shranjevanja energije in morajo izkazovati praktično uporabnost ter izvirnost. Nagradni sklad v višini 17.000 EUR pa ni edino, zaradi česar se je na natečaj vredno prijaviti, saj prijavitelji prejmejo brezplačno udeležbo na delavnici 'Od ideje do uspešne poslovne zgodbe', prav tako pa tudi strokovno podporo v nadaljnjih fazah.

Prijave potekajo vse do 9. junija 2019 preko spletne strani www.trajnostnaenergija.si, kjer so na voljo tudi vse ostale informacije v zvezi z natečajem.

Z natečajem želi Borzen, slovenski operater trga z elektriko, ki pod blagovno znamko Trajnostna energija informira in ozavešča o trajnostni energiji, vzpodbuditi inovacije na področju učinkovite rabe energije in vsem inovatorjem pomagati na njihovi poti.

Post a Comment