• engsl-SI
  • Iskalec

Novice

Borzen sopodpisnik iniciative za razvoj trga z elektriko Electricity Market Initiative

  • 8.8.2018 16:38:07

V juliju je Borzen uradno pristopil k iniciativi za razvoj trga z elektriko na področju JV Evrope Electricity Market Initiative (EMI), ki poteka pod okriljem in je sofinancirana s strani ameriškega energetskega združenja U.S. Energy Association (USEA) in ameriške agencije za mednarodni razvoj United States Agency for International Development (USAID). Sporazum, katerega podpisnice so poleg Slovenije še Albanija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Kosovo, Makedonija, Črna gora in Srbija, podpira regionalni razvoj trga z elektriko na omenjenem področju.

V okviru iniciative bodo operaterji trga in operaterji prenosnega omrežja naštetih držav stremeli k cilju optimizacije prenosnega omrežja in delovanja trgov z elektriko v regiji. Poslanstvo iniciative je izboljšati učinkovitost trgov, povečati konkurenčnost in spodbuditi alternativne vire energije.

Ob zagonu iniciative je direktor Borzena, dr. Karlo Peršolja povedal: »Z deljenjem znanj, izkušenj in informacij ter podatkov o trgu z elektriko med različnimi deležniki in državami, lahko pomembno prispevamo k nadaljnjemu, skupnemu, razvoju trga v regiji. Verjamem, da se bomo tekom projekta naučili marsičesa novega, predvsem pa bo to odlična priložnost za navezovanje in utrjevanje sodelovanj s sodelujočimi državami, česar se s sodelavci že izjemno veselimo.«

Post a Comment