• engsl-SI
  • Iskalec

Novice

Archive by month: 2018-11Return
RSS

Borzenov Center za podpore izvedel dražbo za prenos Eko skupine za leto 2019

Borzen je v funkciji centra za podpore 27. novembra 2018 izvedel dražbo za prenos Eko skupine za leto 2019. Na dražbi je bila prodana vsa elektrika, ki jo bodo v letu 2019 proizvedle elektrarne, vključene v Eko skupino. Dražbe se je udeležilo 5 podjetji, eno tuje in štiri domača. Zmagalo je podjetje, ki je za predmet dražbe ponudilo ceno 58,88 €/MWh. Več informacij in rezultate dražbe si lahko ogledate na tej strani.
Več

1. Študentski hackhaton trajnostne energetike

Borzenov spletni portal trajnostnaenergija.si organizira 1. študentski hackhaton trajnostne energetike 2018. Študentje se bodo lotili reševanja izziva in sicer idejne zasnove demonstracijskega parka elektrarn na obnovljive vire energije v obliki poučnih igral. Najboljše, najbolj inovativne ideje bodo nagrajena, nagradni sklad pa znaša 5.000 EUR. Hackhaton se bo odvijal 8. decembra na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani. Obvezne predhodne prijave sprejemamo do 4. decembra. Borzen t...
Več

Sprejeta nova Pravila za delovanje trga z elektriko

Sprejeta in v Uradnem listu objavljena so nova Pravila za delovanje trga z elektriko, ki bodo v veljavo stopila s 1. januarjem prihodnjega leta. Najdete jih na povezavi.  V kratkem bo na voljo tudi pregled ključnih sprememb glede na trenutno veljavna Pravila.
Več

Borzenov spletni portal trajnostnaenergija.si uspešno zaključil veliki energetski kviz

Veliki energetski kviz, ki ga je Borzenov portal trajnostnaenergija.si pripravil v sodelovanju z Radiom 1 je zaključen. S kvizom smo na svojstven način poskušali spodbuditi zavedanje o pomenu učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.  podarili smo štiri električne skiroje in eno električno kolo. Iskrene čestitke vsem dobitnikom nagrad, ter hvala vsem, ki ste sodelovali.  
Več

Borzenov spletni portal trajnostnaenergija.si in Radio 1 skupaj pripravljata veliki ENERGETSKI KVIZ

Ali se res da »prišparat« z malo bolj smotrno in varčno uporabo energije? To se sprašujeta tudi popoldanska voditelja Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač! Na pobudo Borzenovega spletnega portala trajnostnaenergija.si, sta sprejela prav poseben izziv, ki ju ne bo stal nič, privarčujeta pa lahko veliko.  Teden dni bosta upoštevala nekaj najbolj enostavnih navodil iz Borzenovega spletnega portala trajnostnaenergija.si,vse merila in na osnovi teh njunih dognanj pripravila pravi veliki ENERGET...
Več